Vores historie

La tienda CPH er startet af Charlotte Witthaus, der igennem mange år har haft en passion for den spansktalende del af verden, samt kærlighed til smukke og sjove brugte ting og sager.

På rejser i 80’erne og 90’erne til Spanien og til Mellem -og Sydamerika, opstod varige venskaber og en dyb samhørighedsfølelse med alt levet, spist, drukket, læst, skrevet, danset og sunget på det smukke spanske sprog. Specielt ét venskab med en kvinde fra Asturias i det nordvestlige Spanien, har haft afgørende betydning for ”La tienda”s nuværende dobbeltshop konstellation, nemlig familiebåndet til den verdenskendte ciderproducent ”El Gaitero”. De mange rejser til Asturias, et æblernes paradis, har i årenes løb ført til et stadigt større ønske om at lade venner, og danskerne generelt, møde en sublim og meget dedikeret æbleciderkultur, også i håb om at vi måske kunne lære noget af mødet, for der kasseres enorme mængder af danske æbler hvert eneste år.

Det andet ben i ”La tienda” består af salg af brugte lamper, møbler, kuriosa, nostalgica, glas, keramik, bøger, porcelæn, rammer, kitsch, retro, antik og industrial style. Alt hvad der én gang er produceret kan jo genbruges indtil det kun består af grundstofferne. Tidligere blev ting oftest lavet til at kunne holde og være funktionelle, hvorfor de stadig holder, og oftest har en stor charme, eller måske endda ligefrem karakter af absolut funktionalitet. Det er en stor glæde at opdage at bølgen af genbrug og ændret brug stadig ruller. Også selvom der så bliver mindre til os container-arkæologer, som en afdød ven kaldte sig. Det er en glæde at se andre glæde sig over at finde noget de har brug for!

Kom og besøg os i butikken, få en snak, bliv skrevet op til det du savner/mangler.

Hver fredag og lørdag, byder vi på smagsprøver af den nordvestspanske cider, glæd dig!